Ilves õnnitles Soome vastvalitud presidenti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased valisid uueks presidendiks Sauli Niinistö.
Soomlased valisid uueks presidendiks Sauli Niinistö. Foto: Andres Haabu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves saatis eile Soome uueks presidendiks valitud Sauli Niinistöle õnnitluskirja.

«Eesti rahva ja iseenda nimel palun Teil vastu võtta soojad õnnesoovid Soome presidendiks valimise puhul,» kirjutas Toomas Hendrik Ilves. Ta kinnitas, et Eesti ja Soome on nii rahva kui riigina teineteisele kõige lähedasemad ning mõlema maa omavahelised suhted on pea kõigil tasanditel ainulaadselt tihedad. «Meie rahvaid ja riike ei ühenda siiski üksnes päritolu, sugulaskeeled ja kultuurid, vaid ka kindel soov jagada ühiseid väärtusi Euroopa Liidus,» kinnitas president Ilves.

Presidendi sõnul usub ta, et Eesti ja Soome suudavad üheskoos ja senise vastutustundlikkusega panustada Euroopa Liidu ees seisvate väljakutsete lahendamisse ning aidata kaasa Läänemere kujundamisel Euroopa Liidu sisemereks. «Olen veendunud, et koostöö Teiega tugevdab Eesti ja Soome vahelist sõprust veelgi ning sellest tõuseb uut kasu ja rõõmu meie rahvastele.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles