Külm halvas päästjate paakautod

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuem paakauto.
Uuem paakauto. Foto: Peeter Langovits

Krõbeda külma tõttu ei läinud nädalavahetusel kohati tööle iga neljas päästeameti paakauto ning Rapla- ja Läänemaa pidi hakkama saama ainult ühe masinaga.

«Nädalavahetusel ei saanud Lõuna ja Põhja regioonis kasutada 25 protsenti sealsetest paakautodest, kuna neid ei saanud tööle – see tähendab, et tehnika ei vasta nõuetele,» ütles päästeameti peadirektori asetäitja päästetööde alal Kuno Tammearu.

Päästeameti peadirektor Kalev Timberg lisas, et Läänemaal ja Raplamaal oli töökorras kokku ainult üks paakauto.

«Need kõik vanavarad, mis meil on, mille vanus on 30 aastat ja sellised... Selles olukorras oli eriti erksalt näha, miks me vajame investeeringuid selle olukorra likvideerimiseks,» ütles Timberg.

Päästeametil on praegu 76 paakautot, millest enamik on ligi 30 aastat vanad. Üks uus masin maksab ligi 380 000 eurot ja selleks raha pole.

Timberg lisas, et hoolimata paakautode kehvast seisust suudeti siiski sel nädalavahetusel päästa kuue inimese elu. Kusjuures nende hulka ei loeta neid, kes ise tulest välja said.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles