Rahvaliit jagaks ministrikohad ümber

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli.
Karel Rüütli. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eestimaa Rahvaliidu esimees Karel Rüütli teeb valitsuskoalitsioonile ettepaneku pakkuda sotsiaalministri portfelli sotsiaaldemokraatidele ning rahandusministri portfelli Reformierakonnale.


Rahandusminister Ivari Padari soovi tõttu kandideerida europarlamenti tuleb sotsiaaldemokraatidel kaaluda rahandusministri toolist loobumist. «Eestit ootab ees raske aasta, kus tuleb langetada tõsiseid otsuseid ning nende eest ka vastutada,» märkis Rüütli, lisades, et vastasel korral teeb rahandusminister täna otsuseid, mille eest ta ei pruugi sügisel enam vastutada.

Rüütli sõnul vajavad ka sotsiaalvaldkonnas toimuvad reformid hoolivamat ja usaldusväärsemat lähenemist kui Reformierakond seda pakkuda suudab.

«On üsna loogiline, et selle vastutuse võtavad endale sotsiaaldemokraadid,» sõnas Rüütli. Tema sõnul saab sel juhul lahendatud olukord, kus minister istub kahel toolil.

«Rahandusministri viimased väljaütlemised näitavad, et ühelt poolt soovib ta teha valimiskampaaniat ning teisalt tuleb eelarvet kärpida,» lisas Rüütli.

Pensionide ja puudetoetuste küsimustes oli selgelt näha, et sotsiaademokraadid ei seisnud oma põhiväärtuste eest ja pidid vaikselt pealt vaatama Reformierakonna ministri tegevusetust. Rahvaliidu hinnangul tuleb sotsiaaldemokraatidel näidata, et nad on sotsiaalpoliitikas suutelised võtma vastutust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles