Aab: tarmukas Taavi Rõivas sobiks ministriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab
Jaak Aab Foto: Peeter Langovits

Endine sotsiaalminister, keskerakondlane Jaak Aab leidis, et uueks sotsiaalministriks võiks sobida noor tarmukas poliitik Taavi Rõivas, ehkki ajakirjanduses selle koha esifavoriidiks pakutud Tõnis Kõiv oleks juhina kogenum.

«Kui vaadata riigikogu sotsiaalkomisjonis ringi, siis miks mitte ei võiks sotsiaalministriks saada noor tarmukas poliitik Taavi Rõivas,» sõnas Aab. «Kuid ma ei oska öelda, kas ta saaks nii suure organisatsiooni juhtimisega hakkama.»

Sotsiaalkomisjoni liige Aab lausus, et praegu tundub sotsiaalministeeriumis vaja minevat eelkõige sellist põhimõttelist ühendajat, et süsteemid uuesti toimima saaks. «Praegu on ministeerium jäänud tule alla, vigades on paljuski ka ametnikke süüdistatud, nii et esmalt tuleks seal normaalne töörutiin taastada.»

Samas ei välistanud Aab ka meedias välja pakutud Tõnis Kõivu sobivust selleks tööks: «Kõiv on töötanud linnapeana ja seega struktuuri juhtimisega Rõivasest rohkem kokku puutunud. Aga mulle tundub jah, et neist kahest oleks Rõivas siiski tarmukam,» märkis ta.

Jaak Aab uskus, et Reformierakonna pink uue ministri kandidaatidega on pikk.

«Üldiselt on see täiesti kohvipaksu pealt ennustamine, nii et aega veel on, las erakond otsustab seda,» lisas Aab.

Sotsiaalminister Maret Maripuu teatas eile, et astub tagasi 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles