Riigikogulane laseks Ida-Viru maavanema saamatuse pärast lahti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Viru maavanem Riho Breivel
Ida-Viru maavanem Riho Breivel Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Reformierakondlasest riigikogulase Arto Aasa arvates tuleks Ida-Viru maavanem Riho Breivel välja vahetada, kuna maavanema saamatuse tõttu riigi raha eest ostetud bussid roostetavad sadamas, mitte ei vea reisijaid, ning maksumaksja raha lendab tuulde.

«Minister Kiisler võiks kiiremas korras vabastada ebapädeva Ida-Viru maavanema Breiveli. Maksumaksja raha põleb ja bussid roostetavad,» kirjutas riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas eile Twitteris. Aas kinnitas, et ei kavatse Breiveli väljavahetamiseks ise midagi ette võtta, sest maavanemate tööle võtmine ja töökorraldamine ei ole riigikogu liikmete pädevuses.

Aasa sõnul oli tema  väljaütlemine ajendatud Äripäeva ajaleheartiklist ning majanduskomisjoni mõne nädala eest kuuldud infost, et Ida-Virumaal ei ole väga pikka aega suudetud ühistranspordi riigihanget korraldada ning ei ole tahetud võtta ka kuulda majandusministeeriumi poolt pakutud nõu.

«Aga ma tõsiselt palun, et regionaalminister uuriks neid asjaolusid, miks väga pikalt ei saada oma tööga hakkama ja kes selle eest vastutab,» sõnas Aas. Ta lisas, et kui töö on halvasti tehtud, siis peaks keegi vastutama. «Aga ma ei näe, et seda täna oleks tehtud,» sõnas Aas. Ta kinnitas, et tema väljaütlemisest ei maksa aru saada, nagu sooviks ta reformierakondlasena apoliitilise maavanema väljavahetamist. «Mul on täiesti ükskõik, kes see maavanem on, töö peab olema tehtud,» kinnitas ta.

Ida-Viru maavanem Riho Breiveli esimene kommentaar ettepaneku kohta ta lahti lasta oli: «See on küll tore» ning täpsustas, et ikka on hea, kui tähelepanu pööratakse. Breiveli sõnul sellised väljaütlemised teda ei üllata. «Mind ei suuda enam mitte millelegi üllatada, ma olen nii palju erinevates huvitavates ja tugevates struktuurides ametis olnud.»

Seda, et tema maavanemana oleks midagi valesti teinud, Breivel ei leia. Ka kinnitas ta, et nii hankekomisjon kui ka selle otsused on pädevad. «Loomulikult on mul kahju, et hanked ei õnnestu nii, nagu me soovime ja kaks korda on asi vett vedama läinud,» sõnas Breivel.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul vastutab hanke läbiviimise eest ikkagi maavanem, kes peab ka tekkinud probleemidele lahenduse leidma. «Olen kursis probleemidega, mis puudutavad ühistranspordi hangete läbiviimist nii Ida-Virus kui ka teistes maavalitsustes,» sõnas Kiisler.

Ta lisas, et paraku on riigihangete vaidlustamine järjest suuremaks valukohaks erinevates valdkondades, mitte ainult ühistranspordis. Erafirmade konkurents on läinud nii teravaks, et võideldakse viimase juriidilise konksuni ja võimalusel rohkemgi. «Selle konkreetse hanke vaidlustamised on praegu läbivaatamisel rahandusministeeriumi riigihangete komisjonis. Pärast komisjoni otsuseid on selge, kuidas täpselt see probleem siis ka laheneb,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles