USA kindral: ootame koostöövõimalusi Ämari lennubaasiga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaas.
Ämari lennubaas. Foto: Tiit Veermäe

Täna Ämari lennubaasi külastanud Ameerika Ühendriikide õhujõudude Euroopa komponendi operatsioonide ülem kindralmajor David J. Scott kinnitas, et ootab suvel ees seisvaid ühisõppusi ning edasisi koostöövõimalusi Ämari lennubaasi kasutamisel.

«Koostöö Eesti Kaitseväe, eriti õhuväega on suurepärane, teie soov areneda ja oma võimekusi arendada on väljapaistev,» ütles kindralmajor Scott.

Kindralmajor Scott kohtus täna hommikul kaitseväe peastaabi ülema kolonel Peeter Hoppega ning õhuväe ülema brigaadikindral Valeri Saarega, kes tutvustas talle Ämari lennubaasi. Selle aasta juunis korraldab Ameerika Ühendriikide Euroopa Väekoondis Eestis ja Lätis õppuse Sabre Strike, mille raames saabuvad Ämari lennubaasi Ameerika Ühendriikide lennukid ja üksused.

Õhuväe juhtkonnaga arutas kindralmajor Scott võimalusi Eesti tuletoetusjuhtide koolitamiseks Ameerika Ühendriikides, nende osalemist ühisõppustel ning lennubaasi spetsialistide koolitusvõimalusi. Samuti arutasid õhuvägede juhid Eesti sihitajate osalust Islandi õhuturbemissioonil.

Täna hommikul kohtus kindralmajor Scott ka kaitseministeeriumi asekantsleri kohusetäitja Jonatan Vsevioviga. Kindralmajor Scott tänas Eesti kaitseväelasi panuse eest Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles