TV3: Leisi vald tahab riigi vastu kohtusse minna

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad.
Tuletõrjujad. Foto: Andreas Kajastu

Pärast eilset kinnitust oma päästekomando sulgemise kohta, plaanib Leisi vald riigi vastu kohtuteed.

Täna suhtles vald ka õiguskantsleriga ja kui leitakse õiguslikud alused, siis alustataksegi kohtuteed, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

«Härra Kiisleri kindel sõna omavalitsuste liidu ees, et muretsemiseks ei ole põhjust – Leisi päästekomando jääb. Need asjad uinutasid mingil määral ja tagantjärgi vaadates oli see väga inetu tegu,» rääkis Leisi vallavolikogu esimees Andrus Kandimaa.

Vallavanema sõnul tulnuks Leisi komando aastane kulu päästeameti andmeil 360 000 eurot. Nende arvutuste kohaselt aga kuni 180 000. Vabatahtlike komando polevat mõeldav kuna noortel tööd Leisis pole. 5000 eurot, mis päästeamet vabatahtlikke jaoks pakkus, samuti ei piisaks.

«Kui riiklik komando ei suuda riigi toega üleval pidada ja korras hoida päästeameti tehnikat, siis tekib küsimus, et kuidas siis vabatahtlikud peaksid seda suutma,» rääkis Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep ja märkis, et mõlemad Leisi komando päästeautod on pärit aastast 1972.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles