Kohus peab kelmussüüga mehe Venemaale väljaandmist lubatavaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus pidas teisipäeval õiguslikult lubatavaks anda Venemaale välja Eesti taustaga mees, keda venelased süüdistavad suuremahulises kelmuses.

Kahtlustuse järgi pani 1979. aastal sündinud Maksim Venemaal kelmuse toime juba 2002. aastal. Samal aastal sai ta ka süüdimõistva kohtulahendi, mille järgi karistas Vene kohus teda tingimisi ning mees tuli tagasi Eestisse. Nüüd aga taotlevad Vene ametivõimud seoses sama kelmusesüüdistusega taas Maksimi väljaandmist, kuna nende kinnitusel tühistas teise astme kohus algse kohtulahendi ning suunas süüasja tagasi kohtueelsesse menetlusse.

Harju maakohus leidiski esmaspäval, et mehe loovutamine Venemaale on õiguslikult lubatav ning nüüd peab lõpliku otsuse süüdistatava loovutamise osas langetama justiitsminister.

Politsei pidas Maksimi kinni tänavu 2. jaanuaril Tallinnas ja mees viibib sellest ajast saati vahi all.

Maksim sai Eesti kodakondsuse 1998. aastal, kuid paar aastat tagasi võttis riik selle temalt ära, kuna selgus, et mees oli asunud taotlema ka Vene kodakondsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles