Ringkonnakohus jättis memmemõrtsuka eluaegse vangistuse jõusse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Burkevitš
August Burkevitš Foto: Sille Annuk

Tartu ringkonnakohus jättis täna muutmata Tartu maakohtu otsuse, millega tunnistati August Burkevitš süüdi kahe vana inimese julmas mõrvas ning mõisteti talle liitkaristuseks eluaegne vangistus.

Ringkonnakohus leidis, et maakohtu süüdimõistev otsus on seaduslik, põhjendatud ja muutmisele ei kuulu, teatas kohtu pressiesindaja. Kohus leidis, et Burkevitši süü kahe eaka inimese tapmises on väga suur ning kergendavad asjaolud tema puhul puuduvad.

Süüdistataval puudub igasugune kahetsus ning ta on andnud ebausaldusväärseid ütlusi, milles on igati püüdnud oma süü suurust vähendada. Burkevitši elukäiku ilmestab läbivalt täielik lugupidamatus õiguskorra vastu. See on tipnenud kahe eaka inimese julma tapmisega, mis näitab sügavat hoolimatust inimelu suhtes.

Ringkonnakohus rõhutas, et julmal ja madalal ajendil toimepandud kahe inimese tapmise eest mõistetav karistus peab kajastama riiklikku hukkamõistu rangeimal võimalikul viisil.

Süüdistuse kohaselt röövis Burkevitš 2009. aasta detsembris Tartumaal Tartu vallas Kobratu külas elavalt naiselt peaaegu 7000 krooni.

2010. aasta 16. septembril tungis ta Tartu vallas Vedu külas elava 77aastase naise elumajja, kus lõi teda korduvalt kangiga vastu pead. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Kuriteojälgede varjamiseks süütas Burkevitš eramu põlema.

Pärast seda läks ta Kobratu külas asuvasse eramajja, kust ta oli üheksa kuud tagasi raha röövinud. Süüdistuse kohaselt tungis ta kallale 83aastasele perenaisele ning lõi teda kirvega, mille tagajärjel naine suri. Seejärel otsis Burkevitš raha ja väärtasjade leidmiseks maja läbi ning lõpuks süütas selle põlema.

Samuti süüdistatakse Burkevitšit motorolleri varguses ja inimese kehalises väärkohtlemises.

Karistust asus Burkevitš kandma 2010. aasta 18. septembril, mil ta kahtlustatavana kinni peeti. Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul alates homsest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles