Lavrov: probleemid Süürias tuleb lahendada riigisisese dialoogiga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov (vasakul) ja Basha la-Assad eile Damaskuses.
Sergei Lavrov (vasakul) ja Basha la-Assad eile Damaskuses. Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad peab riigisisese dialoogi käigus lahendama probleemid, rääkis Vene välisminister Sergei Lavrov.

Süürlased peavad ise jõudma rahvusliku dialoogi käigus lahenduseni ja see peab olema vastuvõetav kõigi süürlaste jaoks, rääkis Lavrov tänasel pressikonverentsil Moskvas.

Eile Damaskust väisanud Lavrovi sõnul peavad nõupidamiste laua taha istuma nii valitsus kui opositsioonilised jõud, vahendas Interfax.

Selle küsimusega peavad tema kinnitusel tegelema kõik riigid, olgu nad siis Araabias, Euroopas, Ameerikas või mingis teises regioonis.

Lavrov sai eile kokku Süüria presidendi Bashar al-Assadiga, et arutada Süürias ja riigi ümber tekkinud olukorda.

«Selge, et jõupingutused vägivalla lõpetamiseks peavad käima kaasas kõikide poliitiliste jõudude vahel peetava dialoogiga. Täna saime Süüria presidendilt kinnitust valimisolekust osaleda selles töös,» rääkis minister eile pärast al-Assadiga kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles