Paet Liibanoni kriisist: vähene usk Eesti riiki demotiveeris

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet Liibanonis.
Välisminister Urmas Paet Liibanonis. Foto: SCANPIX

Mitmed Eesti riigile vähest aktiivsust Liibanoni pantvangikriisi lahendamisel ette heitnud artiklid demotiveerisid välisminister Urmas Paeti sõnul tõsiselt neid ametnikke, kes reaaalselt päevast päeva lahenduse nimel pingutasid.

«Artiklid, kus öeldi, et Eesti ja tema ametnikud on mõttetud, kellest ei sõltu mitte midagi, mõjusid demoraliseerivalt ja kehvasti,» rääkis välisminister täna Kumus Eesti Ajalehtede Liidu konverentsil «Meedia ja kriis», viidates kriisiga tegelenud ametnikele.

Paeti väitel oli probleem mitte kritiseerimises üldiselt, vaid et kriitikal ei olnud antud juhtudel alust.

Vastates küsimusele, kas arvestades, kuivõrd edukalt sai Urmas Paet hakkama kriisi meediasuhtlusega, peakski taoliste olukordade kommunikatsioon jääma Eesti-suguses riigis ministri kanda, vastas Paet, et see tundub mõistlik.

Tema sõnul on reaalne, et kui jätta suhtlemine mõne ametniku kanda, jääb saadav info napiks ning arvestades Eestis juurdunud tavasid, helistatakse hetk hiljem ikka ministrile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles