ERR: segaperedega seotud lapseröövide arv on mitmekordistunud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestimaalaste kooselusid teistest riikidest pärit inimestega on üha enam ja justiitsministeeriumi statistika näitab, et viimastel aastatel on Eestiga seotud lapseröövi juhtumid mitmekordistunud.

Kui 2005. aastal jõudis ministeeriumisse viis juhtumit, siis 2010. aastal koguni 17 ja mullu 11 juhtumit, kusjuures viimastel aastel on laste siiatoomisega seotud juhtumitest Eestist äraviimise juhtumeid rohkem, vahendab ERR Uudised.

Justiitsministeeriumi soovitab lahku minnes alati lapse hooldusõigus elukohariigis ära otsustada. Ministeeriumi rahvusvahelise justiitskoostöö talituse juhataja Astrid Laurendt-Hanioja ütles, et Eestis on vanematel võrdne hooldusõigus ja üldiselt on ka see teistes riikides nii, aga kui see hooldusõigus on jagamata, siis on teisel vanemal täielik õigus esitada taotlus lapse tagasitoomiseks.

Enamasti puudutavad  kaotsiläinud laste juhtumid Euroopa Liidu riike, kuid näiteks praegugi asub üks lastest teadmata asukohas Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles