Tõmošenko tütar süüdistas vanglat ema piinamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko Foto: SCANPIX

Ukraina vangistatud ekspeaministri Julia Tõmošenko tütar süüdistas neljapäeval vanglat tema ema jätmises hirmsate piinade küüsi, keeldumisega talle valuvaigisteid anda.

Tõmošenko kannab seitsmeaastast vangistust, olles süüdi mõistetud ametivolituste väidetava ületamise eest gaasilepingute sõlmimisel Venemaaga 2009. aastal. Lääs on tema üle peetud protsessi poliitiliselt motiveerituna hukka mõistnud.

Ekspeaminister on Ukraina idaosas asuvas vanglas voodihaige, kurtes tugevat seljavalu ning süüdistades võime korraliku arstiabi osutamisest keeldumises.

Jevgenia Tõmošenko ütles neljapäeval ajakirjanikele, et tema emale pole juba mitu päeva valuvaigisteid antud.

«Tal on hirmsad valud, ta ei saa voodist tõusta,» ütles Tõmošenko tütar.

Tütre väitel pole tema emale määratud õiget diagnoosi ning ka ravi on vale. Tuleval nädalal vaatavad Tõmošenko läbi Kanada ja Saksa arstid.

Neljapäeval sai teatavaks, et umbkaudu aprillis võib alata Tõmošenko üle uus protsess, mis on seotud süüdistustega kelmuses ja maksudest hoidumises ajal, kui ta juhtis kaootilistel 1990. aastatel energiaettevõtet Ühendatud Energiasüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles