Lapsega siivutuid pilte vahetanud mees sai tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad.
Käerauad. Foto: Toomas Huik

Pärnu maakohus karistas kolmapäeval tingimisi vangistusega meest, kes tutvus suhtlusportaali rate.ee kaudu 12-aastase tüdrukuga ning enda pealekäimisel vahetas lapsega siivutuid pilte.

Kohus mõistis 27-aastase Priit Puhti süüdi lapsporno valmistamise võimaldamises ja lapseealise seksuaalses ahvatlemises ja määras talle kokkuleppemenetluse käigus poolteise aasta pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga.

Lisakaristusena ei tohi Puht suhelda alla 14-aastaste lastega, välja arvatud oma lähisugulased, ning tal on ka keelatud külastada lastele suunatud sotsiaalvõrgustikke nagu rate.ee, kroxa.net, limpa.ru ja mitmeid teisi. Sundrahaks ja kaitsjatasu hüvitamiseks tuleb Puhtil tasuda veidi üle 500 euro.

Süüdistuse järgi saavutas Puht tunamullu suhtlusportaali rate.ee kaudu usaldusliku kontakti 12-aastase tüdrukuga, keda ta veenis tegema mobiiltelefoniga pilte oma suguelunditest. Tüdruk tegigi küsitud pildid ning saatus Puhtile, vastutasuks laadis aga mees lapse mobiiltelefoninumbrile 150 krooni eest kõneaega. Ühtlasi tegi Puht pildi ka oma suguelunditest, mille saatis mobiiltelefoni kaudu tüdrukule. Samuti kommenteeris Puht pilti ja õhutas tüdrukut pidama seksuaalse alatooniga vestlust.

Puht on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles