Narva peaarhitekt sai korruptsioonikahtlusest priiks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Viru maakohus tühistas korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest politsei määratud trahvi Narva linnavalitsuse arhitektuuri-ja linnaplaneerimise ameti peaarhitektile Peeter Tambule ja tunnistas põhiseadusevastaseks korruptsioonivastase seaduse lõike, milles keelatakse omavalitsusametnikul olla juhtorgani liige äraühingus, mille majandustegevus pole puutumuses tema ametitegevusega.

Politsei trahvis Tambut, et kuuludes peaarhitekti ametikoha kõrval OÜ Ajam Arhitektid juhtorganisse, rikkus ta korruptsioonivastase seaduse järgi töökoha- ja tegevuspiirangu nõudeid, kirjutab Õhtuleht.

Kohus tühistas politsei otsuse ja lõpetas väärteomenetluse. Kohus tunnistas korruptsioonivastase seaduse lõike põhiseadusevastaseks osas, milles keelatakse omavalitsuse ametnikul olla juhtorgani liige äraühingus, mille majandustegevus pole puutumuses isiku ametitegevusega, ning jätta nimetatud säte kohaldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles