Liiklusrikkuja läks taas arestikambrisse

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber.
Arestikamber. Foto: Liis Treimann

Eile mõisteti viieteistkümneks päevaks vangi mees, kes kippus korduvalt juhtima sõidukit omamata selleks juhtimisõigust.

29-aastase mehe teekond roolis lõppes kolmapäeva päeval, kui ta oma sõidukiga Kia Carnival põhjustas kokkupõrke teise autoga.

Andres ei saanud ristmikul stopp märgi all pidurdamisega hakkama ja sõitis ette eesõigust omavale sõidukile. Kindlustuspaberite vormistamisel selgus, et tal puudub juhtimisõigus, mispeale kutsuti sündmuskohale politsei. 

«Kuna Andrese näol oli tegemist inimesega, kes pidevalt istus rooli taha ja teadvalt rikkus seadust, siis koostas politsei talle väärteoprotokolli ja ta peeti kuni kohtuistungini kinni,» ütles Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Ave Uue.

Viimati kandis Andres karistust juhtimisõiguseta auto juhtimise eest möödunud aasta septembris, kui ta veetis arestikambris 5 päeva.

Neljapäeval taotles politsei kohtuväline väärteomenetleja liiklusrikkujale karistuseks 30 arestipäeva, kohus määras 15 päeva.

«Õigusrikkumisi toime panevad inimesed peavad endale teadvustama, et oma tegude eest tuleb ka vastutust kanda. Muuta tuleb oma mõtteviisi ja suhtumist liikluskultuuri,» kommenteeris Uue.

Kohtus põhjendas Andres oma käitumist sellega, et tüdruksõbra vanemad palusid transportida olmetehnikat ja ta ei suutnud neile ära öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles