Korteriomanike kontaktandmete esitamine ühistule võib saada seaduseks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiaator.
Radiaator. Foto: Liis Treimann/Postimees

Korteriühistute Liit soovib seadusse sisse kirjutada sätte, mis kohustab korteriomanikke oma tegelikke kontaktandmeid ühistule esitama.

«Korteriomanikul on kohustus teavitada ühistu juhti, kuidas on temaga võimalik kontakti saada,» tutvustas korteriühistute liidu juhatuse liige Urmas Mardi ettepanekut, mille nad justiitsministeeriumile saatsid.

Mardi sõnul on ühistutel omaniku kontaktandmeid vaja näiteks juhul, kui tekib mingi avarii. Tänapäeval on aga väga aktuaalne probleem Mardi sõnul ka see, et kui ühistu otsustab teha renoveerimistöid, siis on remondimeestel vaja pääseda korterisse.

«On palju asju, mis lähevad läbi korterite ja omanik peab lubama korterisse isikuid, kes tahavad vastavaid töid teha. Näiteks püstikute-, torustikuvahetus,» selgitas Mardi. Ta lisas, et need lähevad korterist läbi ja ei kuulu inimesele. «Sellest lähtuvalt on väga oluline, et omanikuga saaks kontakti ja ühistu saaks tööd ära lõpetada,» sõnas Mardi.

Ta lisas, et on olemas konkreetsed juhtumid, kus üldkoosolek on võtnud vastu otsuse renoveerida küttesüsteem ja vahetada ära kõik püstakud. «Keegi ei ole seda vaidlustanud, aga kui töömehed on kohal ja soovivad püstiku korterist läbi viia, siis selgub, et omanikku ei ole ja kätte teda ei saa, sest ei teata, mis ta aadress on.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles