Haapsalu lastekodu etteotsa asub uus juht

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lastekodu uute pereealmute ehitus mullu sügisel.
Haapsalu lastekodu uute pereealmute ehitus mullu sügisel. Foto: Mihkel Maripuu

Mullu 20. veebruaril traagilise tuleõnnetuse läbi elanud Haap­salu lastekodu jätkab maikuust uue nime, uuenenud sisu ja uute peremajadega. Uueneva Haap­salu lastekodu, edaspidi SA Haapsalu Hoolekandekeskus uueks juhiks saab praegune Palivere ja Vidruka kooli õpetaja Peeter Alekand (36).


Seni oli lastekodu ja ka noortekodu Lääne maavalitsuse hallata, aga maikuust lõpetavad need ja ka Palivere noortekodu eraldi asutustena tegutsemise ning Haapsalu linn loob kolme kodu põhjal sihtasutuse Haapsalu Hoolekandekeskus.

Haapsalu abilinnapea Andreas Rahuvarmi sõnul ootab tuleval nädalal volikogu kinnitust nii uue sihtasutuse asutamise otsus kui ka selle juhatuse liikme konkursil 25 kandidaadi seast sobivaimaks tunnistatud Alekandi kinnitamine ametisse.

Rahuvarm ütles, et Alekandi ülesanne on kahe kuuga uue asutuse tegevus ette valmistada ja sinna töötajad leida. «Tõenäoliselt jätkab enamik seniseid laste- ja noortekodu töötajaid,» ütles abilinnapea.

Haapsalu lastekodu senine juhataja Eve Kabin töötab kuni lastekodu tegevuse lõpetamiseni aprilli lõpus. Tema põhitöö on hoolitseda, et veebruari lõpuks valmivad viis uut peremaja saaksid ka sisustatud.

Majade valmimiseks on kulunud kavandatust kauem aega, kuid Kabini sõnul on majakarbid valmis ja praktiliselt on lõpetatud ka kahe maja siseviimistlus. Viis maja kokku maksavad 1,9 miljonit eurot.

Igas majas hakkab Rahuvarmi sõnul elama kaheksa last. Noortekodu saab aga oma kasutusse tagasi oma maja, mis tules kannatada ei saanud ning on pakkunud terve aasta ka lastekodulastele peavarju.

Rahuvarmi sõnul on alustatud ka põlenud maja asemele uue hoone projekteerimist. «See tuleb vanale vundamendile, kolme tiivaga, nagu oli ka hävinud hoone,» ütles ta ja lisas, et uus maja tuleb kivist. «See maja peaks valmima 2013. aastal.»

Hoone taastab siseministeerium kui eelmise hoone omanik ja seda kindlustuse raha eest. Rahandusministeeriumi arvele on lastekodu toetuseks laekunud üle 220 000 euro.

Uue maja ühes tiivas leiab koha toimetulekuklass erivajadustega lastele, kes praegu Vid­ruka kooli all tegutsevad lastekodu kõrval linna sotsiaalmajas. Teise tiiba tuleb erivajadustega lastele lastehoid ja kolmandasse rehabilitatsioonikeskus.

Kurval aastapäeval, 20. veebruaril toimub Haapsalu toomkirikus mälestusteenistus. 14. veebruaril on Tallinnas Lindakivi kultuurikeskuses heategevuskontsert Haapsalu lastekodu toetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles