Ruussaar: täna protestitakse ka Eesti poliitika vastu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ACTA vastane meeleavaldus täna Tallinnas Vabaduse väljakul.
ACTA vastane meeleavaldus täna Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: Peeter Langovits (mobiilifoto)

Ajakirjanik Ainar Ruusaare hinnangul protestitakse täna mitte ainult ACTA leppe, vaid ka Eesti poliitika vastu üldisemalt.

«ACTA on väga hea ajend, et väljandada oma eriarvamust poliitkaga – võibolla valitsusega, võibolla opositsiooni saamatusega. Need on meeleolud, mis on suunatud süsteemi vastu,» rääkis ta Kuku raadio «Keskpäevatunni» saates.

Hõbemäe sõnul on võimatu mitte tajuda valitsuse ja riigiaparaadi üleolevat suhtmist oma kodanikesse.

«Lihtne on sellele vastu vaielda inimestel, kes on valitud kohtadel või riigiaparaadis. Suurem osa Eesti elanikest aga on näinud Ansipi sõnavõttu, kus ta mõnitas nii ACTA toetajaid kui neid inimesi, kes esitasid talle riigikogus küsimusi.»

Kui Ansipi käitumine oleks olnud viisakas, oleks Hõbemäe hinnangul täna meeleavaldustel nii palju inimesi ja toetust. «Selline ülbus on muutunud juba täiesti talumatuks.»

Hõbemäe sõnul on naljakas, et e-valimistel osalejate ning noorte lemmikud Reformierakond ja ka IRL (viitega sellele, et Mart Laaril sai Facebookis ruum otsa) käituvad oma praeguste ja tulevaste valijatega nii üleolevalt.

Ainar Ruusaar leidis samas, et ülal mainitud valijatel puudub teine erakond, keda valida.

«Võibolla see tekib – räägitakse piraadiparteist, mis Saksa valimistel osutus päris edukaks. Pigem tuleb täiskuu neljapäeval maha istuda ja sellel valijasegmendil koos peaministriga seemet lutsutada.»

Ta lisas, et osa samast valijaskonnast on ka vastupidisel seisukohal, kiites Ansipi käitumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles