Bin Laden käskis oma lastel rahumeelselt Läänes elada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: SCANPIX

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda tapetud juht Osama bin Laden soovitas oma noorematel lastel rahumeelselt Läänes elada ja seal ülikooliharidus omandada, ütles tema naisevend täna ilmunud usutluses.

Bin Ladeni viienda naise, jeemenlanna Amali vend Zakaria al-Sadah ütles ajalehele Sunday Times, et Saudi Araabia päritolu äärmuslane leidis, et tema lapsed «ei peaks tema eeskujul džihaadi teele asuma».

«Ta ütles oma lastele ja lastelastele: «Minge Euroopasse ja Ameerikasse ja saage hea haridus»,» ütles Sadah Sunday Timesile.

Lisaks olevat bin Laden öelnud, et nad peaksid rahus elama ega tegema seda, mida tema on teinud ja teeb.

USA eriüksuslased tapsid bin Ladeni mullu mais Pakistanis Abbottabadis, kus ta end mitu aastat varjanud oli.

Sadah' sõnul nägi ta novembris oma õde esimest korda pärast seda, kui ta USA haarangu ajal põlvest haavata sai ning tal on lubatud õega mitu korda valvurite juuresolekul kohtuda.

Tema sõnul on koos bin Ladeniga hoonekompleksis viibinud kolm abikaasat ja üheksa last - bin Ladeni lapsed ja lapselapsed - olnud mitu kuud kinnipeetavad ühes kolmetoalises korteris Islamabadis.

Neid valvab Pakistani luureagentuur ISI, lisas ta.

«Need lapsed on näinud, kuidas nende isa tapeti ja neil on vaja hoolitsevat keskkonda, mitte vanglat - hoolimata sellest, mida nende isast ja tema tegudest arvata,» ütles Sadah.

Bin Ladeni surma uurinud Pakistani komisjon tühistas oktoobris bin Ladeni pere reisipiirangud, kuid kui Sadah Islamabadi lendas, et Amal ja tema lapsed koju viia, ei lubanud Pakistani võimud seda teha. Pakistani ametnikelt ei õnnestunud kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles