Pedofiili vanglakaristus jäi muutmata

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

15-aastast poissi seksuaalselt ahistanud pedofiili vanglakaristus jäi jõusse, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kaebust arutusele.

Kuna riigikohus kaitsja Talvi Vaske kaebust ei aruta, siis jäi jõusse korduvalt seksuaalkuritegude eest karistatud 40-aastasele Valmar Koemetsale nooruki vägistamise katse eest mõistetud seitsmeaastane vanglakaristus, vahendas ERR Uudised.

Mullu oktoobris mõistis Harju maakohus Koemetsale sama karistuse, mida nõudis talle Põhja ringkonnaprokurör Andra Sild, kuu hiljem jättis selle otsuse muutmata ka Tallinna ringkonnakohus.

Süüdistuse järgi üritas Koemets vägivalda kasutades 2010. aasta 20. jaanuari hommikul Tallinnas ühes mahajäetud hoones vägistada 15-aastast noorukit, kel õnnestus siiski põgeneda, politsei pidas Koemetsa kuriteos kahtlustatavana kinni viis päeva hiljem ning kohtu loal ta vahistati.

Koemetsa on varem korduvalt seksuaalkuritegude eest karistatud ning viimati mõistis kohus ta kolmeks aastaks ja neljaks kuuks vangi 13-aastase tüdruku seksuaalse kuritarvitamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles