Peterburi kirikus lõpevad eestikeelsed jumalateenistused

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Jaani kirik
Peterburi Jaani kirik Foto: Raigo Pajula

Peterburi Jaani kirikus lõppevad märtsis eestikeelsed jumalateenistused, sest rahvuskaaslaste programmi rahastamise lõppedes ei saa vaimulikke Eestist Venemaale lähetada.

Varem toetas programm Peterburi Jaani koguduses eestikeelseid jumalateenistusi ja kiriklikke talitusi kaks korda kuus, kirjutab Õhtuleht.

Jaanuaris peetud teenistusel teatas Eestist saabunud pastor Enn Salveste kogudusele, et alates märtsist ei saa EELK enam lähetada Peterburi oma vaimulikke, sest programmi raames on lõpetatud selle tegevusala rahastamine.

Nüüd on Peterburi Jaani kogudus pöördunud kultuuriminister Rein Langi poole palvega leida eestikeelseid jumalateenistusi korraldavate vaimulike viisa-, sõidu- ja lähetuskulude katmiseks rahvuskaaslaste programmist raha.

Kogudus rõhutab, et Jaani kirik on ainus koht Peterburis ja Leningradi oblastis, kus jumalasõna saab kuulata eesti keeles.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles