Vene ärimehelt Eesti kodakondsuse võtmine jõudis valitsusse

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Liksutov
Maksim Liksutov Foto: SCANPIX

Üle aasta kestnud pingutuste tulemusel saab valitsus langetada nüüd otsuse vabastada suurärimees Maksim Liksutov Eesti kodakondsusest, sest pärast Eesti ametnikega peetud vägikaikavedu on lõpuks saadud korda kõik vajalikud formaalsused.

«Siseministeerium on materjalid Liksutovi vabastamiseks Eesti kodakondsusest juba saatnud valitsusele otsustamiseks,» ütles siseministeeriumi pressinõunik Annely Martin Õhtulehele.

Küsimus võib arutlusele tulla juba alanud nädala valitsusistungil. Kuna Liksutovile andis kodakondsuse valitsus, on ka sellest vabastamine valitsuse pädevuses.

Mullu detsembris, pärast Eesti ajakirjanduses ilmunud artikleid Moskva transpordiameti juhiks tõusnud Eesti päritolu Liksutovi topeltkodakondsusest, esitas mees avalduse Eesti kodakondsusest loobumiseks.

Enne seda oli politsei- ja piirivalveamet aasta aega üritanud tühistada suurettevõtja Eesti kodakondust, kuid Liksutovil õnnestus juriidilise nüansi tõttu seda vältida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles