Lähiajal võib kaduda kuus omavalitsust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just Põltsamaad peab Tõnurist uueks tõmbekeskuseks.
Just Põltsamaad peab Tõnurist uueks tõmbekeskuseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Soomes plaanib valitsuskoalitsioon paari järgmise aasta jooksul omavalitsuste arvu vähendada ligi viis korda, siis Eestis võib samal ajal kaduda kuus omavalitsust.

Siseministeeriumi andmeil on praegu üle Eesti käimas läbirääkimised kolme senisest suurema omavalitsuse moodustamiseks, ettevalmistamisel on aga veel kahe omavalitsuse läbirääkimise protsess, vahendab ERR uudised raadiouudiseid.

Põltsamaa linn ja Põltsamaa vald Jõgevamaal, Viiratsi, Paistu, Pärsti ja Saarepeedi vald Viljandimaal ning Kärdla linn, Käina ja Kõrgesaare vald Hiiumaal on need omavalitsused, mille baasil võib sündida kolm uut omavalitsust. Liitumise järel kaoks Eestis kuni kuus valda.

Kõige kaugemale on praeguseks läbirääkimised jõudnud Põltsamaa linna ja valla vahel, ent ka seal on veel vara rääkida uue omavalitsuse sünnist. Liitumisleping peaks Põltsamaal volikogudes hääletusele minema kevadel, tõenäoliselt aprillis, mais ja kui kõik plaanide kohaselt läheb, siis liitutakse 2013. aasta sügisel omavalitsuste volikogude valimiste järel ja uue omavalitsuse nimeks saab Põltsamaa vald.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles