Ocampo: õiglus pääseb maailmas üha enam võimule

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise kriminaalkohtu peaprokurör Luis Moreno-Ocampo.
Rahvusvahelise kriminaalkohtu peaprokurör Luis Moreno-Ocampo. Foto: Valitsuse pressibüroo

Rahvusvahelise kriminaalkohtuga (RKK) on ühinenud üle saja riigi ning peaprokurör Luis Moreno-Ocampo on veendunud, et tegemist on asjade paratamatu käiguga ehk rahumeelsed riigid ja õiglus pääsevad üha enam võimule.

Ocampo sõnul oli näiteks Venemaa Gruusiasse sisenedes väga ettevaatlik, sest teadis, et RKKga liitunud Gruusias kehtivad kriminaalkohtu reeglid, vahendas ERR Uudised ETV «Välisilma».

Küsimusele, kes oli Vene-Gruusia sõjas süüdi, vastas Ocampo, et selle kohta on erinevad väited ja sõjakuritegu võidi sooritati juba enne, kui 40 000 inimest oma kodudest minema sunniti.

«Siinkohal süüdistatakse Lõuna-Osseetia miilitsat ja nii edasi, venelased väidavad aga, et enne seda tapeti mitu nende rahuvalvajat. Need on selle juhtumi kaks kuritegu, millest tuleb sotti saada, pealegi nii Gruusias kui ka Venemaal tegeleb kohalik kohtusüsteem kõnealuste küsimustega ja minu kohus on riikide kohtusüsteeme aktsepteerida, kuid ka meie uurimine on töös,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles