Eestis elab vaesuses üle 45 000 lapse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljakul.
Mänguväljakul. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Eestis elab absoluutses vaesuses üle 45 000 lapse, ja kui neile lisada ka vaesusriskis elavad, puudutab vaesus üle 63 000 lapse.

Õiguskantsler lasteombudsmanina koostas statistika ja lastekaitsetöötajatega tehtud süvaintervjuude põhjal ülevaate «Vaesus ja sellega seotud probleemid lastega peredes» ning selle järgi elab Eestis absoluutses vaesuses peaaegu iga viies laps, kirjutab Õhtuleht.

See on üle 45 000 lapse. Laste vaesus on ühiskonna keskmisest vaesusest suurem nii suhtelise kui ka absoluutse vaesuse puhul – seega on lapsed ülejäänud ühiskonnaga võrreldes halvemas olukorras, märgib lasteombudsman.
Ta tegi laste vaesuse leevendamiseks mitu ettepanekut, näiteks selliste teenuste, nagu psühholoogi- ja logopeediteenuse – toomine lapsele ja vanemale lähemale; piirkondlike nõustamis- ja teenusekeskuste loomine; regulaarse kohustusliku arstliku kontrolli kehtestamine; lasteaia- ja koolitoidu kompenseerimine lastele, kelle vanemad ei suuda selle eest tasuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles