Ilves: lipuheiskamine näitab lugupidamist tartlaste suhtes

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlastel on siiani olnud komme kella 10 ajal käia sini-must-valget tervitamas.
Tartlastel on siiani olnud komme kella 10 ajal käia sini-must-valget tervitamas. Foto: Sille Annuk / Postimees

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul on igati väärikas ning tartlaste suhtes lugupidav, kui 24. veebruaril heisatakse päikesetõusul lipp ka seal.

«Olen kindel, et Eesti lipp ja Eesti lipuga seotud traditsioonid elavad kogu oma ülevuses ka kauges tulevikus,» kirjutab president oma vastuses riigikogu esimehele Ene Ergmale. Ilvese sõnul on see ilus ja võimas traditsioon, kui Eesti lipp kerkib Pika Hermanni torni iseseisvuspäeva päikesetõusul. «Nii on see ka sel aastal,» kinnitas president.

«Ent tänavu, mil Tartus toimub meie riigi sünnipäeval nii kaitseväe paraad, jumalateenistus kui ka pidulik kontsert ja riigipea vastuvõtt, on ju igati väärikas ning Tartu ja tartlaste suhtes lugupidav, et ka selles linnas on inimestel võimalik päikesetõusul tervitada Eesti lippu,» leiab Ilves. Presidendi sõnul on tal hea meel, et Tartu tähetorn, Tartu Ülikool ja Tartu linnavalitsus on nõus vabariigi 94. aastapäeva puhul niisuguseks erandiks.

«Olen kindel, et tartlastele kujuneb sellest meie riigi sünnipäeva meeldejääv algus.» Ilves tuletas meelde, et samamoodi heisati Eesti lipp tavapärasest pidulikumalt Narva Hermanni kindluses 2009. aasta 24. veebruaril, kui Narvas toimus kaitseväe paraad ja iseseisvuspäeva jumalateenistus ning Jõhvis pidulik kontsert ja riigipea vastuvõtt.

«Loodan, et kõik kaasmaalased, kellel see on võimalik, heiskavad Eesti Vabariigi aastapäeva hommikul meie riigi lipu asjakohase pidulikkusega, kus nad ka ei asuks. See on osa Eesti lipu ja lipuga seotud traditsioonide kestmisest,» lõpetab Ilves oma kirja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles