President külastas raskelt vigastatud politseinikku haiglas

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodiku põgenemisteele ette jäänud politseiauto
Roolijoodiku põgenemisteele ette jäänud politseiauto Foto: Ida prefektuur

President Toomas Hendrik Ilves külastas täna Ida-Viru keskhaiglas patrullpolitseinik Vjatšeslav Rehet, kes sai raskelt vigastada, kui joobnud ja juhtimisõiguseta autojuht rammis politseisõidukit.

President soovis Vjatšeslav Rehele kiiret paranemist ja naasmist politseiteenistusse, teatas presidendi kantselei. «Iga rünnak politseiametniku vastu on rünnak Eesti riigi vastu,» rõhutas president Ilves. «Ainuüksi see, et kohtunik võttis politseiniku ründaja kuni pooleks aastaks vahi alla, olgu hoiatuseks kõigile, kes politseiniku vastu astuvad.» lisas president.

Samas tõdes riigipea, et toimunu näitab veel kord, et olukord liikluses on muutumas halvemaks, mida kinnitab ka mullune liiklusõnnetuste statistika.

Ilvese sõnul peab politsei jõudma nähtavamalt Eesti teedele ja tänavatele, samuti tuleb mõelda purjus ja kihutavate autojuhtide senise suhteliselt leebe karistuspoliitika karmistamisele.

«Politsei oluline kui mitte peamine ülesanne on kaitsta seaduskuulekakaid kodanikke seaduskuulmatute eest. Liikluses ei ole seda enam võimalik teha vaid kiiruskaameratega, hoiatades või väikeste trahvidega,» sõnas Ilves.

President käis kohalikus koolis

Ilves andis täna ka koolitunni Jõhvi vene gümnaasiumi lõpuklassile, rääkides e-riigist, küber- ja keskkonnajulgeolekust ning riigi kaitsmisest 21. sajandil.

Rääkides välismaale õppima minemisest, õhutas riigipea: «Muidugi, minge õppima. Õppige ja tulge kindlasti Eestisse tagasi. Sest just siin on huvitav ning noortel on kiiremad võimalused arenguks ja edasiliikumiseks.»

Ööl vastu pühapäeva sõitis politsei peatumismärguannet eiranud alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta mees Ida-Virumaal Tallinna-Narva maanteel otsa tema teed tõkestanud politseisõidukile, milles olnud kaks patrullpolitseinikku said viga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles