Enamik vaide esitanud eakaid saab pensionit ka edaspidi riigi kulul

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postiljonid viivad pensioni koju ka edaspidi, ainult enamik inimesi peab selle ise kinni maksma.
Postiljonid viivad pensioni koju ka edaspidi, ainult enamik inimesi peab selle ise kinni maksma. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Reedese seisuga on riigi kulul pensioni kojukande lõpetamise kohta esitatud 1086 vaie, lahendatud vaietest on enamik lahendatud pensionäride kasuks.


Reedese seisuga oli esitatud vaietest 481 lahendanud pensionäride kasuks ja 26 juhul langetasid ametnikud negatiivse otsuse, teatab sotsiaalministeerium. Ligi 600 vaide osas pole otsust veel langetatud.

Riigi kulul viiakse pension ka pärast 1. veebruari koju 14 734 inimesele. Samas on praeguse seisuga raha riigieelarvest eraldatud nii, et pension viiakse koju ligi 12 000 inimesele. Eaka enda kulul viiakse pension alates järgmisest kuust koju 17 857 inimesele.

Panka teise isiku arvele laseb oma pensioni kanda ligi 10 917 inimest ja omavalitsuse arvele 620 eakat.

Pensioni, toetust või hüvitist hakkavad panka enda arvele saama ligi 94 000 inimest.

Ametnikud ei ole siiani saanud ühendust 2277 inimesega, kes siiani said pensioni või peretoetusi kätte Eesti Posti vahendusel. Nende seas on 1888 pensionäri ja 389 peretoetuse saajat.

Kokku saadeti kahes keeles 144 565 teavituskirja neile, kes seni said raha Eesti Posti kaudu. Kirjad saadeti pensionäridele, peretoetuste ja sotsiaaltoetuste saajatele.

Kirjad saadeti alates 19.novembrist ja vastuseid oodati 15.detsembriks. Tegelikult laekub vastuseid siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles