Välisministeeriumi hoone läheb remonti

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeerium.
Välisministeerium. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Riigi Kinnisvara AS hakkab sel kevadel remontima välisministeeriumi hoonet, kus vahetatakse välja aknad ja küttesüsteem. Samuti ehitatakse majja ventilatsioon, mis seal seni sisuliselt puudus.

Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm ütles, et rekonstrueerimise tingis vajadus asendada amortiseerunud avatäited ja küttesüsteem.

Olemasolevad plastpakettaknad, mis on vahetatud 90ndate aastate keskel, asendatakse puit-alumiiniumakendega.

Küttesüsteem pärineb 70ndatest aastatest ja on nn ühetorusüsteem, mille asemel ehitatakse tänapäevane kahetorusüsteem. Sellega kaob olukord, et hoone esimestel korrustel on radiaatorid kuumad, kõrgematel aga jahedad. Samuti ehitatakse majja ventilatsioon ning soetatakse uued välisuksed ja väravad.

Välisministeeriumi pressiesindaja Helen Rits ütles, et remont peaks tagama kulude kokkuhoiu. «Hoone on olnud aktiivses kasutuses juba pea pool sajandit, täpsemalt 44 aastat. See on piisavalt pikk aeg, mille jooksul läheneb keskküttesüsteem oma kasutusea piirile. Aknad vahetatakse eelkõige küttekulude kokkuhoiu eesmärgil,» sõnas ta.

Küttesüsteemi ja akende vahetuse eeldatav kulu on ligi 1,2 miljonit eurot, vajaminev raha tuleb CO2 kvoodimüügist saadud vahenditest. Välisministeeriumi töö püütakse ehituse ajaks ümber korraldada nii, et see ametnikke võimalikult vähe häiriks.

Tallinnas Islandi väljak 1 asuv 11-korruseline välisministeeriumi hoone on muinsuskaitsealune objekt üldpinnaga 11 177 ruutmeetrit. Hoone on plaanis rekonstrueerida käesoleva aasta lõpuks ja maja välisilme ehitustööde käigus ei muutu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles