Varek: kuluhüvitiste vähendamine läheb 100 protsenti läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Toomas Varek on veendunud, et erakonna tehtud ettepanek riigikogu ja valitsuse liikmete kuluhüvitiste vähendamiseks leiab parlamendiliikmete toetuse ja saab kiiresti vastu võetud.

«Üks variantidest oleks muidugi ära oodata, et riigikohus teeks oma otsuse riigikogu liikmete palgaküsimuses,» tõdes Varek. «Aga meie soovisime anda heatahte märgi, et olla solidaarne rahvaga praeguses majandusolukorras.»

Vareki sõnul oodatakse ettepanekule koalitsiooni tuge. «Me ei läinud populistlikku teed - oleksime võinud lihtsalt eelnõu menetlusse anda. Aga me otsustasime enne toetuse koguda,» selgitas ta üleskutset.

Küsimusele, kui tõenäoliseks peab ta ettepaneku läbiminekut, vastas Varek: «100 protsenti! See peab läbi minema, täna ei saa enam teisiti.»

Tema sõnul ei loobuta ettepanekust ka siis, kui riigikohus peaks lubama palkade külmutamise. «Ei ole mõtet põdeda, kui idee on välja käidud, siis igal juhul tuleb sellega lõpuni minna.»

Keskerakond tegi täna ettepaneku vähendada riigikogu ja valitsuse liikmete kuluhüvitisi kolmandiku võrra. See tähendaks, et senise 30 protsendi asemel saaksid parlamendisaadikud kuluhüvitisteks 20 protsenti oma ametipalgast. Vareki sõnul tuleb selleks muuta riigikogu kodu- ja töökorra seadust, mis on sama koosseisu parlamendiliikmete pädevuses. «Seda näitab aeg, kui keeruliseks see muutub.»

Järgmised kokkuhoiuvõimalused, näiteks abiliste palkamisest loobumine, pole Vareki sõnul enam nii lihtsad. «Seda tuleb astuda ikka sammu kaupa, need muudatused on teise koosseisu pädevuses, mitte enne 2010. aastat,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles