Võidusamba projektijuht: palju aega kulus mõttetutele vaidlustele

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Reivik
Aivar Reivik Foto: Mihkel Maripuu

Võidusamba projektijuht Aivar Reivik tõdes samba rajamise kohta koostatud riigikontrolli auditit kommenteerides, et tööde juures kulutati väga palju aega lihtsalt vaidlemisele, kirjutab Mikk Salu tänases Postimehes.

Riigikontrolli auditis heideti ette, et Vabadussõja võidusammas rajati liigselt kiirustades ning selle üks peamisi põhjuseid oli poliitikute seatud tähtajad.

«Jah, veebruar 2008 oli ebarealistlik, kuid november 2008 oli teostatav,» sõnas võidusamba projektijuht (sept 2007 – sept 2008) Aivar Reivik. «Pealegi, kuhugi oli vaja see tähtaeg panna, nii et mina siin poliitikuid liiga palju ka ei süüdistaks.»

Ta lisas, et kokkuvõttes läks väga palju aega mõttetute vaidluste peale.

«Aga ma ei ütleks, et keegi oli seejuures pahatahtlik, kõik ikka tahtsid paremat ja tahtsid ka õigel ajal valmis teha. Eks ta lõpuks selline eksperimentaalprojekt oli, kus töö käis kogu aeg paralleelselt, projekteeriti ja ehitati ühel ajal,» lisas Reivik. «Ma ei tea, kas tšehhide asemel oleks olnud võimalik ehitajaks keegi teine valida, üks sakslaste pakkumine ju oli, kuid see oli jälle mitu korda kallim.»

Reivik seletas, et algselt lubatud hind (100 miljonit) oli viga ja seda arvu ei oleks tohtinud niimoodi avalikult välja käia, sest see tegi partnerite ja hankijatega läbirääkimised ainult keerulisemaks – kõigil on ju see 100 miljonit silme ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles