Ametnik: Bangkoki plahvatuste sihtmärgiks olid Iisraeli diplomaadid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai pommieksperdid uurivad eilses plahvatuses purunenud maja Bangkokis.
Tai pommieksperdid uurivad eilses plahvatuses purunenud maja Bangkokis. Foto: SCANPIX

Tai pealinnas Bangkokis eile toimunud plahvatused korraldasid iraanlased ja olid sarnaselt rünnakutega Gruusias ja Indias suunatud Iisraeli diplomaatide vastu, ütles kõrge Tai luureametnik anonüümsuse tingimusel.

Iraani välisministeeriumi esindaja Ramin Mehmanparast eitas süüdistusi ja nimetas neis «sionistliku režiimi katseks kahjustada Iraani ja Tai sõbralikke ja ajaloolisi suhteid».

Bangkokis toimus eile kolm plahvatust, milles sai peale nelja tailase raskelt haavata 28-aastane iraanlane.

Üks lõhkekehadest plahvatas ajal, kui iraanlane politsei eest põgeneda üritas. Pisut varem toimus plahvatus majas, mida ta üüris, ning veidi hiljem visati samas lähedal tänaval lõhkekeha takso pihta.

Luureallika sõnul on kahtlusaluseid iraanlasi kokku kolm ja nende sihtmärgiks olid Iisraeli diplomaadid, sealhulgas suursaadik. Plaan oli paigaldada lõhkeseadeldised diplomaatide autode külge ning selleks vajalikud seadmed leiti plahvatuses poolhävinud majast, rääkis ametnik.

Võimud vahistasid veel ühe iraanlase Bangkoki lennujaamas ja kolmas kahtlusalune on arvatavalt Malaisiasse põgenenud.

Plahvatused toimusid päev pärast pommirünnakuid Iisraeli saatkondade vastu Gruusias ja Indias. Iisrael süüdistas rünnakutes Iraani ja šiiaislamistlikku rühmitust Hezbollah. Teheran eitas seotust rünnakutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles