Tamjärv ja Meerits läksid LHV etteotsa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heldur Meerits.
Heldur Meerits. Foto: Toomas Huik

Alates detsembrist laienes ASi Lõhmus, Haavel & Viisemann (LHV) nõukogu kahe liikme võrra, uuteks nõukogu liikmeteks said endised Hansapanga juhid Hannes Tamjärv ja Heldur Meerits.


LHV nõukogu on nüüd viieliikmeline. Sinna kuuluvad Rain Lõhmus, Andres Viisemann, Tiina Mõis, Hannes Tamjärv ja Heldur Meerits. Panga põhikirja järgi valitakse nõukogu liikmed kolmeks aastaks.

«Hannes Tamjärve ja Heldur Meeritsa näol täieneb meie nõukogu kahe Eesti väljapaistva juhi ja ettevõtja näol, kelle kogemused meie pangaks saamisel on kindlasti vajalikud. Tervitame nende liitumist meie meeskonnaga ja loodame nende abiga püsti panna ühe korraliku eesti panga,» ütles LHV nõukogu esimees Rain Lõhmus.

Heldur Meerits ütles, et talle meeldib mõte Eestisse uue, kohalikul kapitalil põhineva ja paraja suurusega panga tegemisest, sest see rikastab Eesti pangamaastikku. «Praegu on just hea aeg alustamiseks, kriisiolukord loob uusi võimalusi,» märkis ta.

Meerits ütles, et paigutab LHVsse, mille nõukogusse ta nüüd kuulub, ka oma isiklikku raha, kuid kui palju, pole veel praegu selge. Ta ütles, et oleks seda nagunii teinud, sest usub sellesse firmasse. «Seal on palju noort energiat,» lisas ta.

LHV esitas 15. mail 2008 finantsinspektsioonile taotluse krediidiasutuseks saamiseks. Tegevusloa taotlemine võtab aega kuni 12 kuud, kuid Meerits avaldas arvamust, et luba võib finantsinspektsioonist ka varem saabuda. «Mis siin ikka nii pikalt uurida?» esitas ta küsimuse.

Litsentsi saamisel oleks LHV Pank seitsmes Eestis tegevusloa alusel tegutsev krediidiasutus. Pangaks muutumise protsess hõlmab vajaliku pangandusalase kompetentsi loomist ettevõttes, nõukogu laiendamist viie liikmeni ja kapitali suurendamist. Esimeses järjekorras laieneb LHV pangateenuste valik hoiuste, laenude ja arveldustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles