Pensionide tasuta kojukande rahast on puudu paar miljonit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioni kojutoomise eest tuleb paljudel eakatel alates 1. veebruarist 60 krooni maksta.
Pensioni kojutoomise eest tuleb paljudel eakatel alates 1. veebruarist 60 krooni maksta. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna tunnistas sotsiaalministeeriumi asekantsler Riho Rahuoja, et tänase seisuga tuleb riigil pensionide tasuta kojukandeks leida juurde paar miljonit. Kust see summa majanduslikult pingelisel ajal leitakse, ei osanud ta öelda.

«Arvutuslikult tuleb see puudujääk [tasuta kojukande raha - toim] mõni miljon krooni, meil on sellest juttu olnud ministriga ja me selle raha kindlasti ka leiame,» ütles sotsiaalministeeriumi asekantsler Riho Rahuoja Postimees.ee'le.

Kust puuduolev raha leitakse, ei osanud ta öelda. Rahuoja sõnul ei saa ühtegi võimalust välistada. «Kui seda on võimalik leida sotsiaalministeeriumi eelarve realt, siis me selle sealt ka kindlasti leiame. Kui see võimalik on,» sõnas asekantsler.

Rahuoja sõnul on üks võimalus puuduoleva raha leidmiseks, küsida seda valituse reservfondist.

«Me oleme rääkinud sellest nii rahandus- kui ka peaministriga ja need teemad tulevad kaalumisele, kui on teada täpsed kulud,» sõnas Rahuoja.

Seadus kohustab riiki osadele inimestele pensioni riigi kulul koju toimetama. Selleks aastaks oli riik eraldanud kokku 8 miljonit krooni, millest jagub 12 000 inimesele pensioni koju viimiseks alates selle aasta veebruarist.

Eelmise reede seisuga on riik pensione kohustatud koju viima 14 734 inimesele ning nende arv võib veelgi kasvada, sest osa kojukandest keeldumise vaideid on veel läbivaatamata ning ligi 1900 pensionäriga pole ametnikud seni suutnud kontakti saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles