Kriis: eelnõu vajab paremat läbiarutamist

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis.
Tarmo Kriis. Foto: Peeter Langovits

Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriisi sõnul vajab õiguskomisjoni tänane ettepanek tühistada töötuskindlustushüvitis omal soovil või poolte kokkuleppel töölt lahkunutele põhjalikumat arutelu, sest mõjud tööturule pole mustvalged.

Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis leidis, et plaanitav muudatus tööandjate huve oluliselt ei kahjusta.

Siiski märkis ta, et hüvitise tühistamisel võib olla kahepidine mõju. «Kui hüvitist käsitleda kitsamalt sellena, et ta võimaldab töötajal valutult ära minna, siis minu jaoks on see tõesti mõnes mõttes küsitav,» ütles Kriis.

Samas võib sageli juhtuda, et inimene peab minema elama teise linna ja asuma mujal tööd otsima. «Siis tal võiks ju olla teatud puhver olemas.»

Samuti teeks hüvitise allesjäämine tööandjate elu lihtsamaks, sest töötajad oleksid altimad lahkuma poolte kokkuleppel. Sellise kokkuleppe puhul jäävad ära paljud hilisemad töövaidlused.

«See soodustaks paindlikkust tööturul. Ma kutsuks riigikogu üles pidama sisulist dialoogi töövõtjatega. See ei ole nii mustvalge, nagu seda näidatakse,» leidis Kriis

Täna andis riigikogu õiguskomisjon menetlusse eelnõu, millega soovitakse tühistada töötuskindlustuse seaduses ette nähtud punkt hakata 2013. aastast maksma töötukassast 40 protsendi endise palga suurust hüvitist ka neile töötutele, kes lahkusid eelmisest töökohast vabatahtlikult või poolte kokkuleppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles