Haapsalu harrastusteatritel lasub sundlõpetamise oht

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Daami lavastused on aastaid olnud Randlase teatri ainus projekt. Pildil on Valge daami legendist inspireeritud nukk.
Valge Daami lavastused on aastaid olnud Randlase teatri ainus projekt. Pildil on Valge daami legendist inspireeritud nukk. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mõlemat Haapsalu harrastusteatrit ootab kevadest ees tegevuse senises vormis lõpetamine, sest MTÜna tegutsevate teatrite majandusaasta aruanne on mitu aastat esitamata.

Äriregistri andmete järgi sai See–teater esitamata aastaaruannete eest esimese hoiatuse juba mullu märtsis, Randlane mullu veebruaris ja kui teatrid lähiajal aastaaruandeid ei esita, kustutatakse nad sundlõpetamise korras aprillis registrist, kirjutab Lääne Elu. Randlasega tõenäoliselt nii juhtubki, sest senises vormis jätkata pole mõtet.

«Usun, et sundlõpetamisele kuuluvate MTÜde nimekirjas on palju neid, kellel puudub iseseisva juriidilise isikuna jätkamiseks vajadus ja motivatsioon,» ütles Randlase juhatuse liige Anneli Aken. Ta lisas, et 1990. aastail registreerisid end MTÜks paljud harrastuskollektiivid lootuses iseseisva kodanikualgatusena ka toetust saada ning mõnda aega see oligi nii, kuid 10–15 aastat hiljem pole kõik enam nii roosiline.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles