Nigeeria vanglast pages 200 kinnipeetavat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Arvatavad islamistid tungisid lõhkeainet kasutades Nigeeria keskosa vanglasse, avasid valvurite pihta tule ja päästsid põgenema kõik umbes 200 kinnipeetavat, ütlesid neljapäeval nii kohalikud elanikud kui ametnikud.

Kogi osariigis toimunud rünnakus sai surma üks vangivalvur. Ründajaid ei ole ametlikult tuvastatud, aga kohalikud elanikud kahtlustavad, et tegemist on riigis terrorirünnakuid korraldanud Boko Harami islamirühmitusega.

«Eile õhtul kella 19 (Eesti aja järgi kella 20) paiku ründas umbes 20 relvastatud isikut vanglat. Nad loopisid lõhkeainet, et õhkida vangla värav, ning pidasid valvuritega tulevahetust,» ütles kohalik elanik Isiaka Yakub. Tema sõnul oli vanglas rünnaku ajal umbes 200 kinnipeetavat.

Koton Karfe vangla pressiesindaja Hadiza Aminu jutu järgi sai üks valvur tulevahetuses surma, teised olid sunnitud taganema ning ründajad tungisid kongidesse ja vabastasid 199 kohut ootavat vangi. Alles olevat jäänud ainult üks.

«Me ei tea ikka veel, kes on selle rünnaku taga. Selle väljaselgitamiseks on alustatud juurdlust,» lisas ta.

Isiaka Yakubi aga ütles, et kõigi tunnuste põhjal olid ründajad Boko Harami liikmed ja neid oli umbes 20.

Boko Haramiga seostas vanglarünnakut ka kohalik reporter.

2010. aasta septembris ründas Boko Haram Põhja-Nigeerias Bauchi osariigis vanglat ja vabastas üle 700 vangi.

Aminu sõnul on 25 Koton Karfe vangi neljapäevaks uuesti kinni võetud.

Boko Harami süüdistatakse mitmes viimaste kuude pommiplahvatuses ja tulistamises peamiselt Nigeeria põhjaosas, kus enamuses on moslemid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles