Peaministri turvakulusid suusamaratonil varjutab saladuseloor

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip koos turvamehega tunamullusel Tartu maratonil.
Peaminister Andrus Ansip koos turvamehega tunamullusel Tartu maratonil. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kui varem on julgestuspolitsei peaminister Ansipi turvamise kohta puhkusel ja maratoniradadel vastanud, et kulud ei ole veel kokku löödud, ning hiljem on ajakirjanikud küsimuse unustanud, siis nüüd teatatakse üheselt, et peaministri hobidega seotud turvakulutusi ei kavatsetagi avalikustada.

Politsei pressiesindaja Kaarel Kuusk kinnitusel ei luba info jagamist avaliku teabe seadus, kuid nimetatud seadus kehtib juba aastast 2003 ja veel 2005. aastal räägiti üsna avameelselt sellest, et vastselt peaministriks saanud Ansip loobus turvameestest oma perepuhkusel Hispaanias, kirjutab Õhtuleht.

2008. aastal räägiti meediale ka sellest, et seadus ei luba peaministril loobuda ihukaitsjast Pekingi olümpiamängudel ning julgestuspolitsei lisas toona, et lähetuskulude summat ei osata veel öelda, sest see selgub pärast lähetuse lõppu.

Nüüd viitab Kaarel Kuusk, et peaministrit puhkusel saatvatest turvameestest ei saa enam rääkida, sest politsei- ja piirivalveameti isikukaitsebürood rahastatakse alates 2010. aastast eelarverealt, mis ei ole avalik.


Worldloppeti suusamaratonide finišiprotokollidest on näha, et peaministrina on Andrus Ansip osalenud üheksal sõidul välisriikides ja kuuel Tartu maratonil ning alati on peaministriga koos lõpetanud ka tema ihukaitseülem Alar Ridamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles