Vanatehnika muuseum: euroraha pole jutuks tulnud

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Levoll
Rene Levoll Foto: Mihkel Maripuu

Sihtasutuse Eesti Vanatehnika Muuseumi juhi Rene Levolli sõnul oleks nad toetusest muidugi huvitatud, kuid ta on ministrite esinemisest aru saanud, et kõne alla ei tule vaid eelistusnimekirjas nimetatud projektid.

«See valikuampluaa võib olla laiem, minuga pole ühendust võetud,» sõnas ta. «Kui neil oleks tõsine plaan midagi sellist üles soendada...suhtlen kogu aeg ministeeriumiga ja pole jutuks tulnud.»

Levolli sõnul on praegu keeruline öelda, kas nende projekti oleks võimalik 2015. aastaks valmis saada, sest toona pakutud variandid on unarusse vajunud ja pole selge, kas koostööpartneritel oleks enam huvi.

Samas tõstis ta esile, et vanatehnikamuuseum jääks plaani kohaselt 300 meetri kaugusele meremuuseumist ja logistiliselt ning sünergiliselt sobiks kõik väga hästi.

Praegu tegutseb vanatehnika muuseum Tallinnas Nõmmel.

Eesti Rahva Muuseumil (ERM) saamata jäänud Euroopa raha eest saab ühe loogika kohaselt hakata arendama projekte, mis olid esitatud sama meetme alla, kuid millele algselt rahastust ei jätkunud - küll aga on ministrid selles küsimuses eriarvamusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles