SDE üldkogul hääletatakse Vene Erakonnaga ühinemise üle

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Erakonna Eestis juht Stanislav Tšerepanov ja Sotsiaaldemokraatlik Erakonna esimees Sven Mikser.
Vene Erakonna Eestis juht Stanislav Tšerepanov ja Sotsiaaldemokraatlik Erakonna esimees Sven Mikser. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatlik Erakond peab pühapäeval Jõhvi kontserdimajas oma üldkogu, kus tuleb otsustamisele Vene Erakonna ühinemine sotsiaaldemokraatidega.

Üldkogu delegaadid hääletavad kahe erakonna ühinemislepingut, mille Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ja Vene Erakonna esimees Stanislav Tšerepanov allkirjastasid 12. jaanuaril ja mille Vene Erakonna kongress kiitis heaks 29. jaanuaril.

Kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu lepingu kinnitab, on ühinemine teoks saanud.

19. jaanuari keskpäeval algava üldkogu päevakorras on samuti Sven Mikseri ettekanne poliitilisest olukorrast ning erakonna peasekretäri Indrek Saare ja fraktsiooni aseesimehe Eiki Nestori aruandekõned.

Jõhvis on kavas võtta vastu ka sotsiaaldemokraatlik manifest, mis sõnastab Eesti sotsiaaldemokraatide põhiväärtused ja millest saab erakonna programmdokument.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles