ERR.ee: Eesti ei saa Guantanamo kinnipeetuid vastu võtta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guantanamo vangilaager
Guantanamo vangilaager Foto: AP

Guantanamo vangilaagri asukate vastuvõtmine jääb iga liikmesriigi enda otsustada, leiti Brüsselis toimunud Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel; Eesti ei saa Guantanamo kinnipeetuid vastu võtta juriidilistel põhjustel, teatasid

ERR Uudised

.

«See ei ole tegelikult ainult selline hea tahte väljendus, see on väga selgelt ka juriidiline küsimus, mis puudutab iga riigi enda õigusruumi,» rääkis väliminister Urmas Paet «Aktuaalsele kaamerale».

«See on ka nende inimeste vaba valiku küsimus, sest antud juhul oleks tegemist inimestega, kes ei ole süüdi mõistetud, ehk põhimõtteliselt nad võivad minna ja tulla, millal tahavad ja kuhu nad tahavad. Enne nende valikute langetamist peab olema nii inimlik kui ka juriidiline pool sellest asjast väga selge,» sõnas ta.

Brüsselis kohtunud Euroopa Liidu välisministrid kiitsid USA otsust sulgeda terrorismi vastase sõja tulemusel tekkinud Guantanamo vangilaager. Kinnipeetavate vastuvõtmine Euroopa Liidu maades jääb aga liikmesriikide endi otsustada.

USA ei ole esitanud Euroopale ametlikku palvet kinnipeetute vastu võtmiseks ja nii ei otsustanud ka Euroopa Liit täna ulatada Ameerika uuele administratsioonile vabatahtlikku abikätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles