Putini telereklaamid vallandasid skandaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin täna Novosibirski tehnoloogiapargis.
Venemaa peaminister Vladimir Putin täna Novosibirski tehnoloogiapargis. Foto: SCANPIX

Venemaa tuntud muusikute ja näitlejate ülesastumine kolmandat korda Kremlisse pürgiva Vladimir Putini kandideerimise toetuseks tõstatas küsimuse nende motiividest ning vallandas kuulujutud survestamisest.

Putini valimiskampaania meeskond on televisiooni paisanud reklaamid, milles Venemaa staaridele antakse igaühele minut aega selgitamaks, «miks ma hääletan Putini poolt» 4. märtsi valimistel.

Kuulsuste seas, kes oma toetust pakuvad, on hulk inimesi, kes on oma imetlust Putinile korduvalt kuulutanud, ent populaarsete näitlejate üllatavad etteasted, kes on tuntud oma liberaalsete vaadete poolest, vallandasid skandaali.

Internetis on levimas väited, et osa neist sunniti Putinit toetama, kuna nad pelgavad kaotada ametlikku abi heategevus- ja kultuuriinstitutsioonidele, millega nad on seotud.

Näitlejanna Tšulpan Hamatova, kes on ise rajanud lastele suunatud heategevusfondi ning on liberaalse intelligentsi silmis kangelane, ütles oma Putini-meelses videos, et ta hääletab tema poolt, kuna Putin on alati oma lubadused täitnud.

«Vladimir Putin pole kordagi olnud ükskõikne heategevusfondi palvete suhtes,» ütles Hamatova, kes on tuntud oma julgete rollitõlgenduste poolest ning võitnud Läänes kuulsuse oma rolli eest Saksa filmis «Goodbye Lenin!».

Võrguväljaanne gazeta.ru aga tsiteeris üleeile  vähihaigete laste abistamiseks mõeldud fondi allikat, kelle sõnul sunniti Hamatova reklaamis osalema ähvardusega vähendada fondi rahastamist.

Ajakirjanik Sergei Parhomenko, kes on üks Putini-vastase protestiliikumise liidritest, kirjutas oma Facebooki leheküljele: «Armas sügavalt austatud Tšulpan, me teame, mida nad kasutasid väljapressimiseks – teie fondi saatust».

Fond keeldus ametlikest kommentaaridest, samuti Hamatova ise.

«Las inimesed räägivad, mida nad tahavad. Jätkem igale inimesele tema arvamus. Ma ei kommenteeri,» ütles ta raadiousutluses.

Skandaal vallandus vaid kaks nädalat enne presidendivalimisi, millel Putin pretsedendituks kolmandaks ametiajaks tagasi Kremlisse pürgib.

Ajalehe Vedomosti hinnangul üritab Putini kampaaniameeskond telereklaamide abil pakkuda vastukaalu karismaatilistele opositsiooniaktivistidele nagu Aleksei Navalnõi ja kirjanik Boriss Akunin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles