Paavst arutas kardinalidega kasvava sekularismiga võitlemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI kohtus reedel 133 praeguse ja tulevase kardinaliga, et arutada vastulööki kasvavale sekularismile Lääne ühiskondades «uue evangelismiga», mis on tema ametiaja prioriteet.

Kinnisel kohtumisel osales ka 22 kardinaliks nimetatud vaimulikku, kes tõstetakse ametlikult kirkuvürsti seisusesse laupäeval Vatikanis toimuva uhke tseremooniaga.

Laupäevase konsistooriumi eel on tulnud ilmsiks sügavad lõhed Püha Tooli valitsuses, muuhulgas on esitatud korruptsioonisüüdistusi ja mainitud isegi kava paavsti mõrvata.

Reedesel kohtumisel andis paavsti uue evangelismi nõukogu esimees Rino Fisichella ülevaate Vatikani plaanidest Usu Aastal, mis algab paavsti määruse järgi oktoobris.

New Yorgi peapiiskop Timothy Dolan, kes määrati kardinaliks, pidas samuti kõne kristliku sõnumi levitamisest ilmalikes ühiskondades.

Neljapäeval Euroopa ja Aafrika piiskoppidele peetud kõnes kritiseeris paavst «sekularismi raskust» ja «sügavaid sotsiaalseid vaevusi, mis soosivad selliseid nähtusi nagu pornograafia ja prostitutsioon».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles