Prohhorov: erastamistulemuste ülevaatamine viiks kodusõjani

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Prohhorov (keskel) korvpallitrennis Moskvas keskkoolis nr 59.
Mihhail Prohhorov (keskel) korvpallitrennis Moskvas keskkoolis nr 59. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendiks kandideeriv miljardär Mihhail Prohhorov leiab, et erastamistulemuste ülevaatamine viiks kodusõjani.

«Erastamine oli ebaõiglane, seda ma tunnistan, ma osalesin selles ka ise. Hoolimata sellest viib igasugune erastamistulemuste ülevaatamine tavaliselt kodusõjani,» rääkis Prohhorov Jekaterinburgis aset leidnud pressikonverentsil, vahendas Interfax.

Kui isegi ühelt inimeselt hakatakse võtma lisamaksu, siis kogu süsteem hakkab seda sisse kasseerima igalt inimeselt, kes erastas oma korteri 1990ndatel.

«Öelgem ausalt, et erastamine oli ebaõiglane. Pöörati lehekülg, pandi punkt,» rõhutas ta.

Lisaks rääkis ta, et riigipeaks valituks saamisel laseks ta sulgeda Venemaa piiri Kesk-Aasia riikidega ning kehtestaks viisarežiimi.

«Meile on migranttöölisi vaja, kuid meie peame seda küsimus kontrollima. Jah, me ei taha koristada tänavaid, meie lapsed väärivad paremat. Keegi peab tänavaid aga siiski koristama,» rääkis ta RBK vahendusel.

Prohhorovi sõnul võib küll kutsuda Venemaale võõrtöölisi, kuid nad peavad vene keelt õppima, tutvuma vene kultuuriga ja peavad saama teada, et «kuidas end meie tänavatel ülal pidada, aga mitte veristama lambaid, kuna meile see ei meeldi», jutustas ta.

Venemaalased valivad presidenti 4. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles