Barak nõudis karmimate sanktsioonide kehtestamist Iraanile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli kaitseminister Ehud Barak.
Iisraeli kaitseminister Ehud Barak. Foto: SCANPIX

Iisraeli kaitseminister Ehud Barak ütles laupäeval, et tuumavõimekusega Iraan põhjustaks Lähis-Idas võidurelvastumise ning Teheranile tuleks kehtestada veelgi karmimad sanktsioonid, et sundida teda tuumaprogrammist loobuma.

«Tuuma-Iraan on oht kogu maailmale, mitte ainult Iisraelile,» ütles Barak ja hoiatas, et selline areng viiks ka teiste Lähis-Ida mõjukate riikide püüeteni tuumavõimekuseni jõuda. «Tõenäoliselt Saudi Araabia, tõenäoliselt Türgi, tõenäoliselt isegi Egiptus,» loetles ta Tokyos toimunud kohtumisel ajakirjanikega.

«Me peame kiirendama sanktsioonide kehtestamise tempot,» sõnas Barak ja lisas, et meetmed peavad muutuma nii karmiks, et islamivabariigi juhtkond on sunnitud maha istuma ning küsima endalt, kas nad on valmis maksma sellise isolatsiooni hinda.

Barak ütles, et ta ei ole näinud, et Teheran oleks valmis loobuma oma tuumaambitsioonidest, kuigi lääneriikide sanktsioonid mõjutavad üha rohkem Iraani majandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles