Laenuks saadud hiidpandad tegid debüüdi Prantsuse publikule

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinast kümneks aastaks laenuks saadud hiidpandad Huan Huan ja Yuan Zi astusid esimest korda Prantsusmaa avalikkuse ette.

Beauvali loomaaja haridusdirektor Delphine Delord rääkis Reutersile, et tegemist on parima päevaga nende loomaaia ajaloos. «Me tõime pandad avalikkuse ette täna ja on suurepärane, et nii paljud inimesed ootasid neid ja on õnnelikud neid nähes.»

Üks külastaja rääkis Reutersile, et loomakesed on lausa jumalikud, nad on nagu kaks kohevat mänguasja. Nad on armastusväärsed, tahaks neid katsuda, lisas ta.

Lapsed lasid oma näod joonistada sellisteks nagu pandadelgi.

Hiinast pärit loomaarsti Li Lui sõnul näib, et loomakesed on uues kodus õnnelikud. «Neile tehtud tarandik on väga hea, siseruumid ja õueala on väga head ja neile meeldivad need.»

Hiina saatkonna esindaja Zhu Jing rääkis, et loomaaia külaliste nägudel võib näha rõõmu. «Meile teeb suurt heameelt, et hiidpandad on toonud nii palju rõõmu meie sõpradele Prantsusmaal.»

Yuan Zi ja Huan Huan jõudsid Kesk-Prantsusmaal asuvasse Beauvali loomaaeda 15. jaanuaril. Pärast ligi kuu pikkust kohanemist tegid nad 18. veebruaril debüüdi avalikkuse ees. Loomakestele on eraldatud 2,5 hektari suurune maatükk.

Prantslasi tabas pandapalavik kohe, kui Sichuani provintsis asuvast Chengdu uurimiskeskusest laenuks saadud loomakesed oli kohale jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles