Sajad osalejad matkasid tormi ja tuisu kiuste admiral Johan Pitka auks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitka matk.
Pitka matk. Foto: Kaitseliit

Nii nagu juba varasematel aastatel meeldivaks traditsiooniks on saanud meelitas ka tänavune Pitka matk tormi ja tuisu kiuste Jalgsemalt Peetrisse kulgenud matkarajale mitusada matkalist.

Ilmataat oli 420-le registreerunud matkalisele tänaseks hommikuks tõelise vingerpussi mänginud ning kostitas läbi kogu 20-kilomeetrise trassi teelisi tugeva tormituule ning lumetuisuga, mis lisaks varrukatest ja ja käpikuvahelt sissepuhumisele oli kohati lausa poole Jalgsema-Peetri teest tuisuvaaludesse mässinud, vahendas Kaitseliidu Järva maleva pressiesindaja.

Ilmataadi takistuste kiuste jäi Järva maleva staabiülem kapten Vello Pops matka peakorraldajana ürituse käiguga igati rahule. «Ilma oleks võinud tõepoolest pisut parem olla, kuid teisest küljest aitas see kaasa trassi kiiremale läbimisele - kes see ikka ülelii selle tuisu ja tuule käes olla tahaks,» nentis Pops.

Enne matkarajale siirdumist asetati Jalgsemal Pitka sünnitalu juures asuvale mälestuskivile admirali 140. sünniaastapäeva auks lillekorvid ning lauldi hümni. Poolel matkarajal kostitas Järva malev kõiki matkalisi kuuma tee ning pirukatega ning finišipaigas Peetris kuuma hernesupiga.

Tänavu juba kuuendat korda toimunud matk toimus «Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa» II etapina ning selle eesmärk on meenutada Järvamaa üht kuulsamat meest, tugevdada kodanike ühtekuuluvustunnet ning propageerida liikumist ja sportimist Järvamaal. Matka korraldab Järva malev koos oma eriorganisatsioonide, Järva-Jaani ja Kareda valla ning Järva maavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles