Putin: Venemaa eesmärgiks on elukutseline armee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putinile toetust avaldav lipp.
Putinile toetust avaldav lipp. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendiks pürgiv valitsusjuht Vladimir Putin ütles järjekordses valimisartiklis, et Venemaa eesmärgiks on luua kutseline armee.

«Meie eesmärgiks on täielikult elukutselise armee ülesehitamine,» kinnitab Putin artiklis «Olla tugev: Venemaa riikliku julgeoleku garantiid», mis ilmub esmaspäeval ajalehes Rossiiskaja gazeta.

Tema sõnul peab 2017. aastaks miljonist mehest koosnevas Vene armees olema 700 000 elukutselist sõjaväelast, veel kolme aasta pärast peab ajateenijate osakaal langema 145 000ni.

Armeeteenistuse prestiiži tõstmiseks kutsub Putin kaaluma lisaõiguste rakendamist parimatesse ülikoolidesse astumiseks neile, kes on juba kodumaa ees oma kohuse täitnud. Väeteenistuse läbinud ülikoolilõpetajad võiksid saada riigieelarvest toetusi õppimiseks parimates kodu- ja välismaistes ärikoolides. Samuti teeb ta ettepaneku luua neile eeliseid riiklikusse tsiviilteenistusse võtmisel.

Katkend Putini artiklist ilmus pühapäeval väljaande saidil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles