Audi tehas Ungaris teeb tootmispausi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööline Audi A6 mudeli juures
Tööline Audi A6 mudeli juures Foto: AFP / Scanpix

Saksa autokontsern Audi otsustas peatada üheks nädalaks autode ja mootorite tootmise Ungaris Gyoris asuvas tehases.


«Vastavalt emafirma otsusele katkestab Audi Hungaria Motor Kft töö ühe nädalaks - 23. kuni 28. veebruarini,» teatas Audi Ungari tütarfirma pressiesindaja Peter Lore AFP-le.

Lore sõnul on otsuse taga muutunud olukord autoturul.
Gyori tehases, kus töötab 5800 inimest, töölisi tema kinnitusel aga koondada ei kavatseta.

Eelmise aasta novembris katkestas Audi autode tootmise neljaks nädalaks. Mudelist sõltuvalt peatati mootorite valmistamine kahest kuni nelja nädalani detsembris 2008 ja jaanuari alguses.

Lore sõnul on tootmispaus sel ajal aastas regulaarne asi, kuid turu ebakindluse tõttu venib seisak tavapärasest nädala võrra pikemaks.

Lääne-Ungaris Gyoris asuv tehas, mis on maailma suuruselt teine automootorite tootja, valmistab mootoreid Volkswagenitele ja Audi TT, TT Roadster ning A3 mudelitele.

2008. aastal toodeti seal 1,9 miljonit mootorit, sama palju toodeti ka 2007. aastal. Autosid valmistati eelmisel aastal 60 000, mis on 5,9 protsenti enam kui 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles